آموزش تایچی
20 بهمن 1401 1401-12-01 21:40آموزش تایچی
تایچی برای چه کسانی مناسب است ؟
تایچی محدودیت سنی ندارد و در هر سن و وضعیت فیزیکی میشود تایچی را شروع کرد و از آن لذت برد، چون دامنه و شدت حرکات برای همه یکسان نیست و هرکس با توجه به فیزیک و نیاز بدنش حرکات را انجام میدهد. همین دلیل برتری تایچی بر ورزشهایی است که محدود به سن و قدرت بدنی هستند.
از آنجا که اجرای فرمهای تایچی آرامش ذهن، طول عمر و تقویت حافظه، خواب عمیق و راحت، کاهش استرس و فشارخون و فوایدی از این دست را به دنبال دارد، این ورزش را به سالمندان و کسانی که دچار استرس میشوند، پیشنهاد میکنم. میدانیم که منشأ بیشتر بیماریها ذهنی و به دلیل کمبود آرامش است.
میشود تایچی را مجازی یاد گرفت؟
محوریت تایچی بر تکرار و پیوستگی در تمرین حرکات و فرمهاست. تجربیاتی که از تایچی به دست میآید کاملاً شخصی و منحصر به فرد است. این تجربهها با تکرار و تداوم در تمرینها حاصل میشود.
در دوران کرونا که کلاسهای تایچی بهصورت آنلاین و آفلاین برگزار میشد، نتیجه رضایتبخشتری از کلاسهای حضوری عاید هنرجوها شد. دردسترسبودن فیلم درسها و متکیبودن هنرجو به خود و نه به مربی، در کنار برنامهریزی برای تمرین مستمر، هنرجوها را در مدت زمانی کوتاه به نتیجه مطلوب، هم از نظر فیزیکی و ذهنی و هم از نظر پیشرفت در مسابقات رساند.
من آموزش آنلاین تایچی را زمانی شروع کردم که از نظر اساتید تایچی غیرممکن بود، اما بالغ بر 100 شاگرد آنلاین داشتم که سختی کرونا را با تایچی به شیرینی سپری کردند. با تجربهای که از تدریس آنلاین به دست آوردم، متوجه شدم بهدلیل دسترسی راحت به فیلم درس و امکان تکرار و یادآوری مدام نکتهها در فرمها، آموزش مجازی نتیجه چشمگیرتری دارد.
آموزش تایچی بهصورت مجازی برای ایرانیان مقیم خارج از ایران فرصتی فراهم کرد که آن را با زبان شیرین مادری یاد بگیرند و از تجربه مربیهای تایچی بهره ببرند. هموطنهایی که ساکن تهران نبودند و به مربی تایچی دسترسی نداشتند نیز فرصت یادگیری این ورزش را پیدا کردند.
انواع سبکهای تایچی:
تایچی شامل 5 سبک است: چن، یانگ، هاو، وو و سان.
سبکی که من کار میکنم و آموزش میدهم، یانگ است که یکی از سبکهای پرطرفدار تایچی در جهان به شمار میآید. در سبک یانگ، حرکات به نرمی و روانی و آهستگی اجرا میشود.
دلیل تفاوت سبکهای تایچی سرعت و قدرت اجرای فرمها و قرارگیری پاها، حرکت دستها و حالت قرارگیری بدن است.
چرا تایچی را مراقبه متحرک مینامند؟
انجام حرکات تایچی بهآهستگی و هماهنگ با تنفس عمیق (تنفس دیافراگمی یا شکمی) فرکانس امواج مغز را کاهش میدهد و امواج مغز را به سطح آلفا میبرد، همان سطحی که مغز هنگام مراقبه در آن قرار میگیرد. چون این حالت در زمان حرکت اتفاق میافتد، تایچی را مراقبه متحرک مینامند.
قرارگیری در سطح آلفا به هماهنگی نیمکرههای مغز، افزایش ایمنی بدن، ارتقای سطح یادگیری و تجربه زندگیکردن در لحظه کمک میکند.
حتماً شنیدهاید که موقع غذاخوردن فقط باید غذا بخورید، موقع راهرفتن فقط راه بروید یا موقع مسواکزدن فقط مسواک بزنید. عملکردن به این پندها به اندازه گفتنشان آسان نیست، اما تایچی این غیرممکن را به ممکن تبدیل کرده است.
وقتی به مرحلهای از تایچی برسید که انجام فرمهای آن ذهنتان را به سطح مراقبه ببرد، این تجربه را به زندگی روزانه بسط میدهید، روزتان را آگاهانه و در لحظه سپری میکنید، از لحظهلحظه زندگی لذت میبرید و سپاسگزار این لحظات شیرین میشوید.
درجهبندی در تایچی چگونه است؟
مانند همه ورزشهای رزمی، تایچی هم درجه و رتبه دارد. تایچی یکی از سبکهای ووشو و زیرمجموعه فدراسیون ووشو است.
هنرجو با هر سطحی که میگذراند، موفق به دریافت شالبند میشود. شالبند 8 رنگ دارد که به ترتیب، از مبتدی تا پیشرفته به این صورت است: زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوهای، قرمز و مشکی.
مربی زمان دریافت شالبند را تشخیص میدهد که با توجه به نحوه اجرای فرمها و میزان آمادگی هنرجو برای ارتقا به سطح بعد، با گرفتن امتحان تعیین میشود. مربی با ثبتنام هنرجو در سایت فدراسیون، امکان دریافت شالبند را برای او فراهم میکند. 1 سال بعد از دریافت نشان مشکی، هنرجو میتواند برای دریافت دان یک اقدام کند. فدراسیون استازدان را برگزار میکند و هنرجو را آزمایش میکند. همین روال برای دانهای بعد هم اجرا میشود.
پست های مرتبط
صحبت شاگردان درباره کلاس های تای چی روناک برزگری
تائو به چاه می ماند
سوابق کاری
فواید تایچی
تنفس و اهمیت آن
جستجو
دسته بندی ها
دستهها
اطلاعات